Tänään koulussa oli taas kuvallista ilmaisua ja vuorossa kankaanpainanta. Minulle opettaja antoi tekniikkakokeilujen tekemisen sijaan vapaat kädet, sillä olenhan jo kerran tehnyt kokeiluja artesaaniopintojeni aikana. Suoritetuista kokeiluista piti tietysti olla todiste ja niinpä raahasin kokeilukansioni mukanani tunnille. Niitä katseltuaan opettaja halusi näyttää ne koko luokalle ja niinpä minulta sitten yksi jos toinenkin tuli neuvoa kysymään.

Tempaisin aamulla mukaani oranssin t-paidan tietämättä mitä siihen aion laittaa. Suunnittelun myötä innostus kasvoi ja lopputulos on tässä:
193738.jpg

Myös Lissu halusi osansa huomiostani, kun aloin heti koulusta tultuani kuvaamaan paitaa, ja niinpä se jotenkin tunki itsensä joka kuvaan (huomaa ylemmässä kuvassa valkoinen hännänpää vasemmassa yläkulmassa).

193742.jpg "Jokohan se kuvaaminen riittäisi?! On tässä itselläkin päiväuni-kiireitä ja vahtimis-velvollisuuksia hoidettavana!"

Aloitin työn luonnostelemalla kuvan kevyesti lyijykynällä, jonka jälkeen vahvistin ääriviivat kangastussilla. Kirahvin piirtäminen oli aika luontevaa, sillä aikaisempikin kirahvityö löytyy. Sen jälkeen sekoitin oranssin kankaanpainovärin, jota tupsuttelin siveltimellä. Kirahvin ääriviivojen ulkopuolelle roiskahtaneet väritipat korjasin tuputtamalla hieman "varjostusta". Puun tekeminen oli vaikeampaa, mutta lopputulos kyllä kelpaa kokonaisuudessaan.

Taas kerran sain huomata tällaisen työn/kuvan terapeuttisuuden. Siinä se kirahvi minua hissukseen ja hyvin ymmärtäväisenä tuijotteli, kun annoin siveltimen kulkea. Ja kavereita se kovasti ihastutti ja nauratti, joten siitäkin voi omat johtopäätöksensä tehdä. Pitänee koluta koko vaatekaappi siinä toivossa, että löydän jotain, johon voisin tätä lajia jatkaa... :D