Nyt sain ongelmani ratkaistua ja uusi käyttäjäkuva on paikallaan. Maalasin kuvassa olevan kettukiven pari vuotta sitten ja se oli ensimmäiseni (kettu majailee vanhempieni olohuoneen ikkunalaudalla ja on kuulemma tyytyväinen siellä)! Kivimaalaus oli kerrassaan mukaansa tempaavaa, hidasta kylläkin, mutta varmaan siksi jotenkin niin terapeuttistakin. Ja siihen tarvittavat välineet ovat kerrassaan yksinkertaiset: sopivan kokoinen ja muotoinen kivi, vesi- tai peitevärit (itse maalaan vielä peitevärinappejakin suuremmilla väreillä, mutta en muista niiden nimeä), siveltimiä ja lakkaa suojaamaan maalausjälkeä. Ja ei muuta kuin sivellin viuhumaan! Vinkki: kuva/kuvio kannattaa hahmotella ensin esim. valkoisella, sillä se peittyy hyvin toisten värien alle ja työtä on muutenkin helpompi tehdä edes jonkinlaisen suunnitelman pohjalta.

Hypätäänpä sitten toiseen aiheeseen, vapaalankahuovutukseen. Kokeilin sitä pari viikkoa sitten ja sekin on tekniikkana todella helppo. Tarvitaan kangas, jonka päälle asetellaan lankoja mieleiseen tyyliin, jonka jälkeen koko "sotku" rullataan aluskankaan sisään. Rullan voi sitoa joko naruilla tai langoilla, mutta itse käytin pelkkiä kuminauhoja ja ne kestivät pesukoneessa hyvin. Ja tulos on nähtävissä tässä:

33937.jpg

Huopuvana lankana käytin punaoranssia hahtuvalankaa ja väliin "heittelin" tavallista villalankaa (taisi olla Nallea) ja muita langanpätkiä, esim. puuvillalankaa. Lisäksi laitoin sekaan muutamia tupsuja keltaista huovutusvillaa. Kokeilu onnistui hyvin, mutta värejä voisi vielä vähän säätää ja tehdä samalla tyylillä vaikka kaulaliinan, hartiahuivin tai ponchon. Tässä vielä lähempi vilkaisu kokeilun materiaaleihin:

33938.jpg

Helmikuussa olen lähdössä opintomatkalle Viroon ja toiveissani on löytää sieltä hyviä lankoja ja kankaita halvemmalla. Saa nähdä, kuinka suuriksi matkatavarani ovat paisuneet tulomatkassa...